Χριστίνα Μαϊστρέλη
architect
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ETAΙΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
2022
Έργο ιδιωτικό- Υπό κατασκευή
300m²
Ανακαίνιση χώρου γραφείων
Εκδοση Άδειας Μελέτη - Επίβλεψη
ΟΜΑΔΑ
ΕΡΓΟΥ
Αρχιτεκτονική Μελέτη
Χριστίνα Μαϊστρέλη
Μηχανολογική Μελέτη
Nίκος Παπάς
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός MSc UCL London
Μας ζητήθηκε από εταιρία παροχής υπηρεσιών λογισμικού, να υλοποιήσουμε το έργο της μελέτης και ανακαίνισης του νέου χώρου μετεγκατάστασης της εταιρίας σε ένα βιοτεχνικό ισόγειο χώρο στο Γουδή. Ο σχεδιασμός των νέων γραφείων της αναπτυσσόμενης εταιρίας δεν αφορούσε μόνο στην κάλυψη των αυξανόμενων λειτουργικών αναγκών, αλλά πολύ περισσότερο στη συν-διαμόρφωση του οράματος μιας νέας εταιρικής ταυτότητας που θα αντικατοπτρίζεται στο νέο χώρο.
Μέσα από την πρόταση μας επιδιώκουμε:
*τη δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού και ευέλικτου χώρου εργασίας
*τη δημιουργία ενός eco-friendly χώρου εργασίας με ενσωμάτωση των αρχών Βιοφιλικού Σχεδιασμού
*Διατήρηση στοιχείων της φυσιογνωμίας του βιοτεχνικού χώρου
*Το σεβασμό στο περιβάλλον και στη φύση
*Τη μέγιστη εξοικονόμηση πόρων και υλικών
*Την πρόβλεψη του κόστους συντήρησης και της ενεργειακής απόδοσης
Ο νέος χώρος εργασίας δεν προορίζεται για την εργασία μόνο των εργαζομένων της εταιρίας αλλά είναι ένας χώρος ανοιχτός που θα λειτουργεί ως cluster γνώσης, έρευνας και καινοτομίας στον οποίο θα συνυπάρχουν το τεχνοκρατικό με το δημιουργικό. Έτσι δημιουργούνται ΄γωνιές΄ εργασίας με διαφορετικά χαρακτηριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταβάλλουν το σημείο και τον τρόπο εργασίας τους ανάλογα με τις απαιτήσεις. Δημιουργούνται σημεία που ενισχύουν την ομαδική εργασία και άλλα την ατομική, προσφέροντας ευελιξία ανάμεσα στις ανάγκες επικοινωνίας και ιδιωτικότητας.
Ενισχύουμε μια ανθρωποκεντρική κουλτούρα στο χώρο εργασίας καθώς η υγεία και ευεξία των εργαζομένων είναι σημαντικά τόσο για την αποδοτικότητα όσο και για να ζουν καλύτερη ζωή. Ενσωματώνουμε χώρους χαλάρωσης και συνεργατικότητας, ενώ το kitchenette γίνεται βασικό στοιχείο του χώρου, ανοιχτό, για συνδιαλλαγή χαλάρωση και εργασία.
Ενσωματώνονται επίσης στοιχεία των αρχών του βιοφιλικού σχεδιασμού μέσω της οπτικής σύνδεσης με τη φύση, της θέας στο φυσικό περιβάλλον και της χρήσης φυτών, μέσω της αξιοποίησης του φυσικού φωτισμού και της μετατροπής του τεχνητού φωτισμού με βάση τον φυσικό, της χρήσης φυσικών χρωμάτων, υφών και διατάξεων, δημιουργώντας έτσι χώρους που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να κινούνται περισσότερο και να επικοινωνούν μεταξύ τους.